2021-04-07 15:45:25• hírek • Szatmár.ro

Elkészültek felújításra váró kaplonyi polgármesteri hivatal látványtervei - Képek

Gyönyörű lenne, pontosabban lehetne valamikor a kaplonyi községháza. Elkészült egy látványterv, illetve több is – a mostaniak a talán legszebbek…

Mint az, elsősorban a környékbeliek számára ismeretes, a kaplonyi önkormányzat székhelye jelenleg a Fő utcán található, a kultúrház szomszédságában, egy valamikor családi háznak emelt épületben. Sajnos igencsak rossz állagú az építmény (főleg a tetőzet), a felújításnak előbb-utóbb neki kell kezdeni.

Van egy másik, talán szebb, impozánsabb épülete is a falunak, mégpedig a jelenlegi óvodaépülettel szemközti régi iskola épülete. Annak a felújítása sem igen várathat sokat magára, hiszen előbb-utóbb balesetveszélyes lesz.

Megyeri Tamás Róbert kaplonyi polgármester szerint elképzelés az, hogy ott, az „új központban” egyfajta adminisztrációs területet hoznának létre. Abban az ingatlanban üzemelne a polgármesteri hivatal, az iskola, a rendelők (azok felújítását, kibővítését is tervezgetik) stb. Míg itt, a Fő utca mentén egy egyházi, szabadidős központ alakulna ki – a római katolikus kolostortemplom, a játszótér, a könyvtár, a kultúrotthon, a sport-szabadidőközpont, egy esetleges madárkilátó, a hajdani Ecsedi-lápot megidéző tóval stb. Ez lehetne az amolyan „régi központ”.

A községháza (az új) megvalósítása sok-sok pénzébe kerülne a falunak – egyelőre szakemberek sem számolták ki, hogy pontosan mennyibe. Ám talán az első szakaszban nem is ez a lényeg: hanem az a fontos, hogy van elképzelés, van terv.

Amennyiben lesz pályázati lehetőség, talán a megvalósításon is el lehet gondolkodni. A lényeg: ha lenne rá keret, és amennyiben a mindenkori helyi tanács is jónak látná, akkor végre szép és illő, a kívánalmaknak megfelelő lehetne a község háza. Rusztikus jellegű lenne az épület, ám a kor kívánalmainak megfelelő. Lenne egy szép, impozáns, körülbelül 100 fő befogadására alkalmas díszterme (főként azért tűnik ez fontosnak, mert nincs nagyobb terme az oktatási intézménynek sem).

Az első tervek alapján valahogy így nézne ki.

A-változat:





B-változat



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: